HÍREK
Ismerjük meg felnőtt csapatunk kapitányát

Kérdés: Csongrád megyében, Szeged mellett nőttél fel. Hogyan sodort az élet Szeghalomra?

Válasz: Egy Csongrád-megyei kis faluból, Ruzsáról származom. Kalandos utat jártam be a labdarúgásnak köszönhetően. Szülőfalum labdarúgó csapatában kezdtem el bűvölni a labdát, majd az általános iskola után Debrecenbe kerültem és a DVSC utánpótlásában nevelkedtem tovább. Felnőtt szinten az akkor NB II-ben szereplő Makói FC színeiben mutatkoztam be, ahonnan másfél év után egy kölcsönszerződés keretein belül kerültem Szeghalomra. A közeg nem volt számomra ismeretlen, mivel az akkori barátnőm, most már feleségem Veres-Varga Emese helyi lakos. Illetve barátom, volt debreceni csapattársam Kovács Tibor is ennek a városnak a szülötte. Mondhatjuk, hogy az ő közbenjárásukkal és az akkori klubvezetés áldozatos munkájának köszönhetően telepedtem le Szeghalmon és játszom immár kilenc éve kék-fehér színekben.

Kérdés: Hosszú évek óta a Szeghalmi keret tagja vagy, most már csapatkapitányként. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat, amit a csapattál átéltél?

Válasz: Sok szép pillanatot átéltem amióta Szeghalmon rúgom a labdát, nehéz volna közülük egyet kiválasztani. Talán azt tudnám elsősorban megemlíteni – bár ez túlnyúlik magán a labdarúgáson -, hogy sikerült gyorsan beilleszkednem és életre szóló barátságokat kötöttem ennek a sportnak a jóvoltából.

Kérdés: A 2017/2018-as őszi szezon nem sikerült valami fényesen a csapat számára. Hogyan értékeled az elmúlt félévet? Miben látod a fejlődési lehetőséget? Mik az ambícióik a tavaszt illetően?

Válasz: Valóban nem sikerült hozni az előző években megszokott szintet. Azt tudni kell, hogy a bajnokság átszervezése miatt igen erős pontvadászat alakult ki, amely nem kedvez az olyan csapatoknak, akik alacsony költségvetéssel dolgoznak. A Szeghalmi FC játékoskerete helyi emberekre épül, de egyre nehezebb megtartani az értékeinket, melynek köszönhetően egyre nehezebb hozni azt a bizonyos szintet, amelyet a legfelsőbb megyei osztály színvonala megkíván. Azt a fajta játékos politikát, amit a bajnokságban szereplő csapatok nagy része képvisel számunkra lehetetlen követni, ezért minőségi játékost szinte lehetetlen a csapatunkhoz csábítani. Pedig erre szükség lenne a keret megerősítése érdekében. Számunkra egyértelműen a megye I-es tagság megőrzése a cél. Azon vagyunk, hogy fizikálisan és taktikailag renden legyen a csapat a február 24-i bajnoki rajtra. A játékosok részéről mindent megteszünk, hogy egy szebb tavasz elé nézzen a klub.

Kérdés: Milyen a csapategység, az összetartás a klubon belül?

Válasz: Ez egy kis család. A csapat tagjai nem csak a pályán, hanem a magánéletben is segítik egymást bármilyen problémáról is legyen szó. Ebből próbáljuk kihozni a maximumot.

Sok sikert kívánunk neked és az egész csapatnak a továbbiakban!


CHATJogi közlemény | Oldaltérkép

Kezdőlap | Hírek | Galéria | Utánpótlás | Finanszírozás | Kapcsolat