HÍREK
Magyar Kupa (Országos)

Szarvasi FC–Körösladány MSK 2–1 (2–0)

Szarvas, 150 néző. V.: Pécs

Szarvas: Lévai – Viszkok, Bakró, Polonszki, Pecznik – Zima, Kriska (Somogyi), Furár – Magyar (Moldován), Klimaj (Enabulele), Farkas. Edző: Rétes Pál.

Körösladány: Kajári – Juhász, Paulik, Viczián, Kristóf (Zsíros) – Kéki, Farkasinszki (Laksteter), Ruzsa Z. – Hajdu, Burai (Knyihár), Papp Zs. Edző: Fodor Sándor.

Gólszerző: Furár (26.), Kriska (34.), ill. Ruzsa Z. (61. – 11-esből).

Az első negyedóra szoros párharcot ígért, később azonban egyre nyomasztóbb fölényt harcolt ki a Kondoros, amely sokadik lehetőségét kihasználva szerzett előnyt a félidő hajrájához közeledve. A térfélcsere után is megmaradt a házigazdák dominanciája, de a határvárosiak Kasik kapussal az élen rendre a helyzet magaslatán álltak. Órányi játék után Rafaj egy átlövéssel tette megnyugtatóvá a hazaiak előnyét akik ezt követően még kétszer mattolták a hegyesi hálóőrt, ugyanakkor a látogatók is szőttek ügyes kontrákat, noha ez nem társult eredménnyel.

Kondorosi TE–Mezőhegyesi SE 4–0 (1–0)

Kondoros, 220 néző. V.: Sechna Gábor.

Kondoros: Szólik – Farkas F. (Rafaj), Süli, Borgulya, Vajgely – Harangozó, Murvai, Kajtár (Hanyecz), Lakatos – Okos, Péli T. (Farkas J.). Edző: Janis János.

Mezőhegyes: Kasik – Lugasi M., Dajcs Gy., Dócza (Péli M.), Dajcs Á. – Mátó – Zsilák, Ács, Faragó, Rotár (Szabó Á.) – Isaszegi (Balázs). Edző: Ölei Dezső.

Gólszerző: Süli (35., 75.), Rafaj (59.), Borgulya (81. – 11-esből).

A Rákóczi vendégként is támadólag lépett fel, gyakorlatilag beszorította térfelére a házigazdákat. A ványaiak ügyesen zárták le a területeket a mozgékony támadók elől, akik nem boldogultak a zöld-fehérek szervezett játékával. Jellemző, hogy a legnagyobb lehetőség egy kontra végén Gubucz előtt adódott, de kapufa lett a vége. Szünet után is rendíthetetlenül próbálkoztak a vendégek, azonban a ványai reteszt nem bírták feltörni, így végül maradt a gól nélküli döntetlen, vagyis következhettek a büntetők. A 11-es pontól a hazaiak voltak eredményesebbek, akik nem hibáztak rúgást, és ez továbbjutást eredményezett számukra.

Dévaványai SE–Rákóczi Vasas SE 0–0 (11-esekkel 5:3)

Gyomaendrőd, 60 néző. V.: Zahorán János.

Dévaványa: Szász – Marton, Kálai, Hrabovszki, Somogyi – Adamecz, Horváth B. (Zsila), Ernyes – Papp V., Szabó P., Gubucz. Játékos-edző: Kovács Gyula.

Rákóczi Vasas: Tóth K. (Lipcsei) – Boros, Ludányi, Vili, Bálint (Sajti) – Bozsóki, Dudás, Nyéki, Márki (Mazán) – Simon R., Tasi. Edző: Dávid Zsolt.

Szeghalmi FC–Méhkeréki SE 1–4 (0–1)

Szeghalom, 100 néző. V.: Barta Tibor.

Szeghalom: Baranyi – Hajdú (Kovács Z.), Cserna, Turcsek Sz., Boruzs K. – Tatár, Gál (Boruzs J.) – Abdul, Vincze, Mészáros M. (Fazekas), – Tóth G. Edző: Turcsek Zoltán.

Méhkerék: Vasas (Patka) – Boros, Szabó Cs., Wéber, Ruzsa Sz. – Fülöp, Nagy G., Kovács Gy. (Popovics) – Geiger (Vass), Piti, Sztojka. Edző: Bíró Róbert.

Gólszerző: Tóth G. (59.), ill. Boros (15.), Nagy G. (61.), Ruzsa Sz. (85.), Vass (90.).

A vendégek nem titkolt célja a főtáblára jutás a sorozatban, ennek megfelelően kezdettől támadó szellemben léptek fel. Negyedóra után Boros lövése talált utat a sárrétiek kapujába, azt követően azonban a mentőhelikopter megjelenése okozta a legfőbb riadalmat, amely egy városi polgárért érkezett. A közjáték miatt bő félórát állt a játék. A légijármű érkezése előtt a méhkeréki kapusért, Vasas Gáborért jött mentő, aki a 33. percben szeghalmi Tatár Sándorral való ütközés után sérült meg súlyosan a bokáján. Érdemi dolog már nem történt az utolsó 15 percben, de annál mozgalmasabban alakult a második félidő. Az 50. percben Tóth Gábor büntetőt hibázott, 9 minuta múltán ellenben már egalizált. Mindez ébresztőül hatott a látogatókra, akik két perc elteltéével már újból vezettek, a meccs hajrájában pedig bebiztosították a sikerüket.

 

                                                                                                                                                                           beol.hu


CHATJogi közlemény | Oldaltérkép

Kezdőlap | Hírek | Galéria | Utánpótlás | Finanszírozás | Kapcsolat